LİSELER ARASI SİYER YARIŞMASI FİNALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

partnersuche für 19 jährige

http://feveda.com.ve/mefistofel/1158 Medeniyet İlim Kültür ve Dayanışma Derneği Ortaöğretim Birimi’nin düzenlemiş olduğu Liselerarası Siyer Yarışması Türkiye Finali İstanbul'da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

site de rencontre pour hommes d'affaires
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dernek başkanımız Kâzım Sağlam, Hz. Peygamberin hayatının bütünüyle örnek almamız gerektiğini ve Peygamberini tanıyan, örnek alan Müslüman gençliği oluşturma sorumluluğumuzu hatırlatan kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Medeniyet Derneği Ortaöğretim Birimi adına konuşma yapan Süleyman Karakuş ise Medeniyet Derneğinin kurulduğu yıldan günümüze kadar olan eğitim faaliyetlerini anlatarak Hz. Peygamber'in hayatını konu alan yarışmaların onun hayatını öğrenmedeki öneminden bahsetti.

Türkiye'nin 8 farklı bölgesinden gelen yarışmacılar Ahmet Efe'nin “Peygamberimiz'in Hayatı" adlı kitabından hazırlanan sorulara verdikleri cevaplarla dereceye girmeye çalıştılar. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı, heyecanın ve coşkunun hiç eksik olmadığı programda, dereceye girenleri asıl sorularla belirlemek mümkün olmayınca yedek sorulara geçildi. Yedek sorular neticesinde birinciliği Sakarya'nın KARASU ilçesinden gelen yarışmacılar kazanırken, ikinciliği ANKARA, üçüncülüğü ise GAZİANTEP ilinden gelen yarışmacılar kazandı.

Yarışmanın tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. Tüm yarışmacılara katılımlarından dolayı sertifika verildi ve kitapla ödüllendirildi. Üçüncülüğü kazanan yarışmacılar tablet bilgisayar, ikinciler dokunmatik telefon, birinciler ise netbook bilgisayar ile ödüllendirildi. Ayrıca dereceye girmeyi başaran ekibin hocalarına çok değerli çalışmalarından dolayı plaket taktiminde bulunuldu. Ödül töreninin ardından toplu fotograf çekimiyle program son buldu.

follow 2- Ali KAÇAR
source link 5- Serkan ÇAYCI