YAYINDAYIZ

Sohbetler

TÜRKİYE VE TÜRKİSTAN İLİŞKİLERİ

enter Türkistan-Der yönetim kurulu üyesi Dr. Alim Oktay Çatkal'ın sunumunu yaptığı “20.yy başında Türkiye ve Türkistan ilişkileri" başlıklı seminer Medeniyet Vakfı Güngören Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Sunumunda modernleşmenin Osmanlı ve Orta Asya Türkleri’ni nasıl etkilediğini anlatan Çatkal, tarihi süreç içerisinde Orta Asya hanlıklarında Rus işgali, katliam ve bağımsızlık mücadelelerini ele aldı. Komünist rejimin hakim olduğu dönemde Türkistan bölgesinde yaşanan sıkıntıları örnekleriyle anlatan Çatkal; bOsmanlı'nın son döneminde ve Cumhuriyet döneminde Türkiye ile Türkistan ilişkilerini ele alarak iki bölgenin yaşadığı modernleşmesinin benzerliklerine ve farklılıklarına değindi.

follow 2- Ali KAÇAR
source link 5- Serkan ÇAYCI